Recept

Salát z celeru, jablek a pórku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 44848
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

250 g Celer bulvový
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Jablka
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 834kJ
6% Sacharidy 21 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 116 mg
3% Bílkoviny 2 g

Salát z celeru, jablek a pórku postup přípravy receptu:

1

Syrový celer nahrubo nastrouháme a osmažíme na oleji s přidáním octa, soli a cukru. Pod poklicí celer dusíme do poloměkka, necháme vychladnout, vložíme do mísy.

2

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

3

Jablka s pórkem vmícháme k celeru, přidáme pepř, worcesterskou omáčku a posypeme petrželovou natí.

4

Před podáváním salát necháme vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept