Recept

Kuřecí játra v salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44850

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
500 g Játra kuřecí
2 kávová lžička Med včelí
40 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
120 ml Olej olivový
2 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
100 g Zelí hlávkové červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 502kJ
7% Sacharidy 26 g
60% Tuky 45 g
16% Sodík 310 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kuřecí játra v salátu postup přípravy receptu:

1

Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.

2

Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.

3

Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept