Kuřecí játra v salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra v salátu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44850 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
500 g | Játra kuřecí |
40 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Med včelí |
20 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
100 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 443,3mg |
Draslík | 632,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Játra kuřecí, Med včelí, Ocet vinný, Paprika zelená, Sůl, Tymián sušený, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra v salátu postup přípravy receptu:
1 | Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou. |
2 | Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem. |
3 | Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.