Lahodný likér z lesních jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodný likér z lesních jahod
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44853 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
50 g | Cukr hroznový (glukóza) |
1,2 kg | Jahody lesní |
2 ml | Pektolytický enzym |
250 ml | Sirup cukrový |
300 ml | Slivovice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 26,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup cukrový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Jahody lesní, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pektolytický enzym nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodný likér z lesních jahod postup přípravy receptu:
1 | Lesní jahody (nejlépe posbírané po ránu) nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši zahřejeme jen na 35°C. Přidáme 2 ml pektolytického enzymu, promícháme a po 15 minutách jahodovou směs prolisujeme. Vše musí probíhat rychle. |
2 | K 700 ml šťávy velmi rychle přimícháme 300 ml 96% alkoholu. Vychladíme a necháme 24 hodin v chladu a temnu odstát. Pak přimícháme 50 g glukózy a 250 ml cukrového sirupu. Likér ochutíme kyselinou citrónovou, přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2-3 týdny. |
3 | Do lahví můžeme přidat při konzumaci celé lesní jahody. |
Poznámka
K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.