Recept

Salát z celeru s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 44854
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Kečup
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Zakysaná smetana
Na pečení kuřecích stehen
550 g Kuřecí stehna
80 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
2% Sacharidy 9 g
43% Tuky 32 g
84% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Salát z celeru s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče na máslo s vodou, v předehřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem (je-li třeba, přilijeme vroucí vodu). Poté maso necháme zchladnout, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Syrový celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Okurku pokrájíme na kostičky, pažitku nadrobno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, kečupem a pažitkou.

2

Do mísy k celeru přidáme kuřecí maso, přelijeme zálivkou, promícháme, necháme vychladit. Před podáváním salát poklademe osminkami rajčat.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept