Salát z celeru s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z celeru s kuřecím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44854 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zakysaná smetana |
Na pečení kuřecích stehen | |
---|---|
550 g | Kuřecí stehna |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 117,8mg |
Draslík | 529,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Okurky nakládané, Pažitka, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana, Kuřecí stehna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z celeru s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče na máslo s vodou, v předehřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem (je-li třeba, přilijeme vroucí vodu). Poté maso necháme zchladnout, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Syrový celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Okurku pokrájíme na kostičky, pažitku nadrobno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, kečupem a pažitkou. |
2 | Do mísy k celeru přidáme kuřecí maso, přelijeme zálivkou, promícháme, necháme vychladit. Před podáváním salát poklademe osminkami rajčat. |
Poznámka
Servírujeme studené.