Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44855

Ingredience

5 g Bobkový list
40 g Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
2 kg Červená řepa
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 152kJ
18% Sacharidy 63 g
2% Tuky 1 g
41% Sodík 828 mg
17% Bílkoviny 9 g

Boršč nakyselo postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci přivedeme k varu. Červenou řepu důkladně očistíme, omyjeme, oloupeme malým ostrým nožem, nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme do hliněného hrnce, přidáme loupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, bobkový list, celý pepř, vše zalijeme připravenou horkou vodou a odložíme na studené místo na tři dny odležet.

2

Červenou řepu přecedíme do jiného hrnce, dáme na oheň, podle vlastní chuti osolíme, dochutíme pepřem a medem, polévku přivedeme k varu. Před dovařením do boršče přidáme nasekaný kopr, hrnec stáhneme z ohně, pod poklicí necháme odpočinou 5 minut a potom rozléváme do hlubokých talířů.

Poznámka

Boršč nakyselo podáváme teplý, ale také studený (hlavně v horkém letním období).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept