Boršč nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boršč nakyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44855 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
2 kg | Červená řepa |
4 stroužek | Česnek |
40 g | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Česnek, Kopr čerstvý, Med včelí, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boršč nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci přivedeme k varu. Červenou řepu důkladně očistíme, omyjeme, oloupeme malým ostrým nožem, nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme do hliněného hrnce, přidáme loupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, bobkový list, celý pepř, vše zalijeme připravenou horkou vodou a odložíme na studené místo na tři dny odležet. |
2 | Červenou řepu přecedíme do jiného hrnce, dáme na oheň, podle vlastní chuti osolíme, dochutíme pepřem a medem, polévku přivedeme k varu. Před dovařením do boršče přidáme nasekaný kopr, hrnec stáhneme z ohně, pod poklicí necháme odpočinou 5 minut a potom rozléváme do hlubokých talířů. |
Poznámka
Boršč nakyselo podáváme teplý, ale také studený (hlavně v horkém letním období).