Recept

Jehněčí kotlety na rozmarýnu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44858
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
1% Sacharidy 5 g
42% Tuky 31 g
21% Sodík 418 mg
66% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kotlety na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu.

2

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme.

3

Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept