Jehněčí kotlety na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na rozmarýnu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 643,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu. |
2 | Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme. |
3 | Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.