Jehněčí nožičky na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nožičky na zelenině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí koleno |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Pastinák |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tuřín |
1 ks | Tymián čerstvý |
4 polévková lžíce | Víno červené |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 746,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Jehněčí koleno, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuřín, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nožičky na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Pastináky, sladkou bramboru a tuřín oloupeme, pokrájíme na větší kostky, jarní cibulku zbavenou natě a 2 snítky rozmarýnu posekáme nadrobno, 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozpálíme olej, vložíme pastinák, tuřín, sladkou bramboru a cibulku, prudce osmažíme dohněda. Opečenou směs přendáme na mísu a uložíme do tepla. |
2 | Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, vložíme omyté a osušené jehněčí nožičky a česnek, vše do hněda osmahneme. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno a vodu, přidáme rajský protlak, rozmarýn a bouquet garni (svazeček petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česneku), pepř, sůl. Uvedeme do varu a za sníženého příkonu tepla zakryté zvolna vaříme 20 minut. |
3 | Poté přidáme zpět opečenou zeleninovou směs a ještě 30 minut vaříme, až budou maso i zelenina měkké. |
4 | Před servírováním vyjmeme bouquet garni a dle chuti ještě přisolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.