Recept

Smažené sardinkové filety v bylinkách

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44865

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Citrony
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Sardinka obecná
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 090kJ
2% Sacharidy 8 g
29% Tuky 22 g
25% Sodík 509 mg
55% Bílkoviny 31 g

Smažené sardinkové filety v bylinkách postup přípravy receptu:

1

Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.

2

Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.

3

Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.

4

Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept