Smažené sardinkové filety v bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené sardinkové filety v bylinkách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44865 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené sardinkové filety v bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem. |
2 | Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen. |
3 | Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé. |
4 | Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři. |
Poznámka
Servírujeme teplé.