Recept

Čínské kuličky s rýžovými nudlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44866
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
125 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr třtinový
1 ks Koriandr celý
300 g Nudle rýžové
2 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej slunečnicový
40 ml Omáčka rybí
2 kávová lžička Omáčka sladká chilli na kuře
500 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 331kJ
17% Sacharidy 62 g
32% Tuky 24 g
40% Sodík 810 mg
38% Bílkoviny 21 g

Čínské kuličky s rýžovými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme se třemi lžičkami nadrobno nasekaného koriandru, 20 ml rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou a po řádném zpracování tvoříme malé kuličky, které odložíme na 30 minut do chladu.

2

Zatím co kuličky chladnou, spaříme horkou vodou nudle, necháme je odstát, dokud nezměknou. Zatím připravujeme dresing protřepáním zbytku strouhaného koriandru, zázvoru, na tenká kolečka nakrájené cibule, na jemno krájenřch chilli papriček, cukru, citronové šťávy, dvou lžiček rybí omáčky a arašídového oleje ve vhodné nádobě.

3

Když je vše připraveno, rozpálíme v pánvi olej, do kterého vložíme masové kuličky a smažíme asi 10 minut za stálého obracení, aby kuličky byly ze všech stran pěkně hnědé. Hotové je smícháme s nudlemi, ze kterých jsme slili vodu, přelijeme dresingem. Promícháme a teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept