Rajčatový salát s cibulkou a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s cibulkou a mozzarellou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44867 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 hrst | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
200 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
8 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý celý |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 342,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s cibulkou a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulky oloupeme a jemně pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Mozzarellu krájíme na plátky. |
2 | Na talíře rozložíme plátky rajčat, Mozzarelly, olivy a posypeme cibulkou. |
3 | Na malé pánvi zahřejeme olej, na něj vložíme prolisovaný česnek a opatrně smažíme, aby zjemněl, ale nehzhnědl. Poté pánev odstavíme z ohně, vmícháme metlou balsamikový ocet, bazalku a směs nalijeme na připravený salát. |
Poznámka
Servírujeme studené.