Recept

Zeleninová polévka s fazolemi a rýží

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44872
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
3 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Fazole cannellini
100 g Fazole červené
350 g Kapusta hlávková
1,5 kávová lžička Majoránka
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 polévková lžíce Rýže loupaná
60 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 076kJ
17% Sacharidy 60 g
256% Tuky 192 g
82% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g

Zeleninová polévka s fazolemi a rýží postup přípravy receptu:

1

Nadrobno posekáme slaninu a oloupanou cibuli, stroužek česneku oloupeme a prolisujeme, oškrábeme a na malé kousky pokrájíme mrkev, brambory. Tři natě řapíkatého celeru pokrájíme na tenké plátky, čtvrtku kapusty nasekáme na tenké proužky, rozmixujeme konzervu rajčat i se šťávou. Sýr Parmezán nahrubo nastrouháme.

2

Den předem si namočíme fazole cannelini a červené fazole tak, aby byly zcela zalité vodou. Před použitím vodu z fazolí slijeme, ve velkém hrnci na předehřátém oleji smažíme slaninu, česnek a cibuli 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme mrkev a brambory s celerovou natí, které smažíme ještě minutu.

3

Osmaženou směs zalijeme drůbežím vývarem, přidáme kapustu, rajčata, rýži, fazole a sušené bylinky. Osolíme, opepříme, uvedeme do varu. Prudce vaříme 10 minut, potom za občasného míchání na středním ohni vaříme ještě hodinu, až fazole změknou.

4

Servírujeme posypané strouhaným parmazánem.

Poznámka

Servírujeme teplé. V čase určeném pro přípravu není uvedená doba, potřebná k namočení fazolí. Můžeme přidat ještě další druhy zeleniny, rýži lze nahradit těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept