Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44873 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 kávová lžička | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 370,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Majoránka, Máta, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Salátové listy dobře omyjeme. Rajčata, okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr rozdrolíme. |
2 | Na větší plochou salátovou mísu nebo servírovací talíř položíme listy salátu, na ně plátky rajčat, okurky a papriky. Přidáme vypeckované olivy, posypeme sýrem. |
3 | Připravíme směs na přelití - v míse metlou šleháme olivový olej, citronovou šťávu, jemně nasekanou majoránku a mátu. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme na připravený salát a podáváme. |
Poznámka
Salát je možné konzumovat samostatně, ale posloží také jako příloha k masu nebo k rybě.