Kdoulový aromatický likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kdoulový aromatický likér
Kdoulový aromatický likér
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44876 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
50 g | Cukr hroznový (glukóza) |
2,5 kg | Kdoule |
200 ml | Sirup cukrový |
50 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 l | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 493,5mg |
Vláknina | 20,0mg |
Vitamín A | 100,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup cukrový, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Kdoule, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kdoulový aromatický likér postup přípravy receptu:
1 | Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme. |
2 | Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy. |
3 | Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví. |
Poznámka
K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.