Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem
Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44877 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 39,6mg |
Vláknina | 398,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pikantním bazalkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Než se uvaří, připravíme si pesto. |
2 | Bazalku a petrželku omyjeme, stroužky česneku oloupeme, nakrájíme, vše pak vložíme společně s rozdroleným sýrem a mandlemi do mixéru, jemně nasekáme. Při mixování pomalu přiléváme olej, až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Uvařené těstoviny slijeme přes síto, rozdělíme na talíře, zalijeme pestem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.