Treska zapečená s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska zapečená s koprem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
45 g | Jogurt nízkotučný |
25 g | Kopr čerstvý |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko odtučněné |
3 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 62,9mg |
Draslík | 823,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska zapečená s koprem postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme na jemno, sýr nastrouháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme mlékem, povaříme, přidáme kopr, jogurt, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Ochucenou rybu vyskládáme do pekáčku, zalijeme omáčkou z pánve, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby přibližně na půl hodiny zapéct. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.