Pikantní koláč z listového těsta s cibulovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní koláč z listového těsta s cibulovou náplní
Pikantní koláč z listového těsta s cibulovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44879 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Křenová pasta - Krenex |
400 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
175 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
435 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 211,8mg |
Draslík | 312,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní koláč z listového těsta s cibulovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na pánvi rozpustíme máslo a na něm cibuli osmahneme do zlatova. |
2 | Listové těsto rozdělíme na šest dílů, rozprostřeme do šesti koláčových forem a položíme na ně osmaženou cibuli. |
3 | V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu a křenovou pastu. Směs přidáme do forem s těstem a cibulí, posypeme nastrouhaným sýrem, pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 20 minut, dokud koláče nejsou propečené. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme podávat například s chřestem, připraveným v páře a přelitým rozpuštěným máslem.