Jáhlové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové karbanátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4488 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
500 g | Jáhly - loupané proso |
1 špetka | Kmín celý |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
150 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 317,7mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jáhly - loupané proso, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít. |
2 | Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí. |
3 | Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí. |
4 | Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji. |