Jednoduchý recept

Makrela zapečená s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44881
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Bazalka
60 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
40 g Hlíva ústřičná
200 g Makrela - filety
10 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká
10 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl
40 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
4% Sacharidy 14 g
33% Tuky 25 g
63% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 23 g

Makrela zapečená s houbami postup přípravy receptu:

1

Filety z makrely osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Žampiony a hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme smetanou a krátce podusíme.

3

Do pekáčku položíme porce ryby, posypeme plátky žampionů a hlívy, zaprášíme moukou, zalijeme smetanovou omáčkou z pánve, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

4

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept