Borůvkovo-malinový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkovo-malinový likér
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44883 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
800 g | Borůvky |
50 g | Cukr hroznový (glukóza) |
200 g | Maliny |
200 ml | Sirup cukrový |
150 ml | Slivovice |
1 ks | Vanilkový lusk |
200 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Maliny, Sirup cukrový, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Slivovice, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkovo-malinový likér postup přípravy receptu:
1 | Omyté borůvky a maliny nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši necháme 3 dny kvasit. Pak ji odlisujeme a šťávu necháme zcela prokvasit. |
2 | Výlisky smícháme s 200 ml 60% vodky a po 24 hodinách je znovu odlisujeme a uskladníme v lahvi. Uložíme na chladné a tmavé místo. |
3 | Když je vylisovaná čistá šťáva prokvašená (2–3 dny), necháme v chladu usadit kvasinky. Pak šťávu vyčistíme přes skládaný filtr. |
4 | 500 ml prokvašené šťávy, 100 ml extraktu z výlisků a 150 ml 96% slivovice smícháme s 200 ml cukrového sirupu, vyškrabaným vanilkovým luskem a 50 g glukózy. |
5 | Znovu likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2–3 týdny. |
Poznámka
K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, filtrační papír, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.