Makrela pečená s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela pečená s bramborem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44884 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
5 ml | Citronová šťáva |
200 g | Makrela - filety |
10 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření mleté |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 861,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Makrela - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela pečená s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Filety z makrely osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Syrové brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno položíme plátky brambor, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Pekáček vyndáme, na brambory vyskládáme kořeněné filety, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým novým kořením, vrátíme do trouby. Pečeme dalších 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.