Recept

Marinované kuře grilované na jehle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44885
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 kávová lžička Chilli omáčka
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo arašídové
250 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
250 ml Vývar drůbeží
3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
3% Sacharidy 9 g
35% Tuky 26 g
20% Sodík 399 mg
56% Bílkoviny 32 g

Marinované kuře grilované na jehle postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme metlou 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a půl lžičky zázvoru. Vše dobře promícháme.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do marinády alespoň na 15 minut.

3

Marinované kuřecí kousky napícháme na špízové jehly potřené olejem, pečeme na středně rozehřátém grilu nebo roštu 15 - 20 minut.

4

Během marinování a pečení masa si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj vložíme 2 prolisované stroužky česneku a 2 lžíčky zázvoru, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Pak přilijeme vývar, kokosové mléko, 1 lžíci sojové omáčky, přivedeme do varu, vaříme přibližně 5 minut. Potom ještě přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut, na konec přimícháme 2 lžičky chilli omáčky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku si můžeme připravit i několik dní předem. Uchováme ji v utěsněné misce v chladničce. Před podáváním na mírném ohni prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept