Marinované kuře grilované na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuře grilované na jehle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44885 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo arašídové |
250 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
250 ml | Vývar drůbeží |
3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 746,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Máslo arašídové, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Olej olivový, Omáčka sójová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuře grilované na jehle postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme metlou 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a půl lžičky zázvoru. Vše dobře promícháme. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do marinády alespoň na 15 minut. |
3 | Marinované kuřecí kousky napícháme na špízové jehly potřené olejem, pečeme na středně rozehřátém grilu nebo roštu 15 - 20 minut. |
4 | Během marinování a pečení masa si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj vložíme 2 prolisované stroužky česneku a 2 lžíčky zázvoru, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Pak přilijeme vývar, kokosové mléko, 1 lžíci sojové omáčky, přivedeme do varu, vaříme přibližně 5 minut. Potom ještě přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut, na konec přimícháme 2 lžičky chilli omáčky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Omáčku si můžeme připravit i několik dní předem. Uchováme ji v utěsněné misce v chladničce. Před podáváním na mírném ohni prohřejeme.