Tuňák dušený s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák dušený s fazolkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 44886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
250 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
200 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 149,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák dušený s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Nakládané fazolky scedíme, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme tuňáka z konzervy, vidličkou ho trochu rozebereme, krátce podusíme. Přidáme fazolky, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme, odstavíme a zakapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.