Jednoduchý recept

Italský salát s olivami a cizrnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44887
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
880 g Cizrna konzervovaná
125 g Lilek nakládaný
2 polévková lžíce Olej olivový
125 g Olivy černé
90 g Rajčata sušená sterilovaná
2 hrst Řeřicha
2 hrst Rozmarýn čerstvý
250 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 598kJ
17% Sacharidy 62 g
34% Tuky 26 g
126% Sodík 3 g
63% Bílkoviny 36 g

Italský salát s olivami a cizrnou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata a lilek nakrájíme na plátky. Olivy vypeckujeme, sýr rozdrobíme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cizrnu a rozmarýn, za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout.

3

Vychladlou směs dáme do misky, přidáme k ní nakrájená rajčata a lilek, rozdrobený sýr, olivy, nakrájenou řeřichu a vše dobře promícháme. Pak pokapeme olejem a octem.

4

Salát podáváme ideálně s celozrnným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept