Jednoduchý recept

Krůtí pečená prsa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44889

Ingredience

4 polévková lžíce Cibule sterilovaná
2 ks Kedlubna
800 g Krůtí prsa
2 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
8 plátek Veka
2 dl Vývar drůbeží
1 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 746kJ
6% Sacharidy 23 g
43% Tuky 32 g
39% Sodík 788 mg
95% Bílkoviny 54 g

Krůtí pečená prsa postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsní řízky opláchneme, osušíme, plátky masa podélně nařízneme, aby se vytvořily kapsy na nádivku.

2

Ohřátým mlékem přelijeme veku nakrájenou na kousky a necháme mléko vsáknout. Smícháme s vejcem, šalvějí, solí, pepřem, promícháme. Nádivku rozdělíme na plátky masa, zatlačíme ji do zářezů a sepneme párátky.

3

Rozpálíme v hrnci olej, plněná prsa osmahneme po všech stranách, přidáme kuřecí vývar a kastrol vložíme do předehřáté trouby na 70 minut.

4

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na proužky. Po 30 minutách pečení je přidáme k masu s cibulkami a pokrájenou slaninou. Necháme dopéct.

Poznámka

Podáváme horké, nejlépe s s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept