Ořechová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4489 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 164,6mg |
Draslík | 254,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme šlehačku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše ušleháme, vmícháme mouku, kypřicí prášek a nasekané ořechy. |
2 | Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme třetinu těsta, poté druhou třetinu smíchanou s kakaem a opět bílou třetinu těsta. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 60minut. Bábovka je hotová když se přestane těsto lepit na špejli. |
4 | Vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí podáváme. |