Perlička s jalovcem a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička s jalovcem a šalvějí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
20 ks | Jalovec |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kg | Perlička |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
4 dl | Víno bílé |
6 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Olej olivový, Perlička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička s jalovcem a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou omyjeme perličku, osušíme, naporcujeme na 8 kousků. Játra odložíme stranou. Oloupeme česnek. |
2 | Marinádu připravíme z bílého vína, česneku, jalovce a šalvěje. Promícháme a do marinády přidáme trochu vývaru. Perličku marinujeme 4 hodiny. |
3 | Poté maso osmahneme ve woku na oleji do zlatova. Játra a zbylý jalovec nakrájíme a přidáme do hrnce k perličce. Zasypeme strouhankou a na mírném ohni dusíme 45 minut. |
4 | Ihned podáváme. |