Recept

Masamanské dušené hovězí kari s arašídy

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44892

Ingredience

1 ks Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
500 g Hovězí kližka
5 g Kardamom
3 polévková lžíce Kari pasta
100 ml Kokosová smetana
400 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Omáčka rybí
50 g Ořechy burské pražené
1 ks Skořice celá
4 polévková lžíce Tamarindová pasta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 044kJ
10% Sacharidy 37 g
70% Tuky 53 g
17% Sodík 338 mg
64% Bílkoviny 36 g

Masamanské dušené hovězí kari s arašídy postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na kousky o rozměrech přibližně 2 - 3 cm. Kokosové mléko vlijeme do většího hrnce, pozvolna přivedeme k varu. Vložíme maso, částečně zakryjeme, na mírném ohni necháme vařit cca 40 minut do měkka.

2

Kokosovou smetanu vlijeme do pánve a 5 minut zahříváme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme masamanskou kari pastu a povaříme 2 - 3 minuty, až se pasta rozpustí. Poté přilijeme směs do hrnce k masu, důkladně promícháme. Pozvolna necháme ještě 3 - 4 minuty povařit, občas zamícháme.

3

Do hrnce přidáme rybí omáčku, cukr, tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody, kardamomové tobolky, skořici, na kostičky pokrájenou větší bramboru a plátky cibule. Dále dusíme 15 - 20 minut, dokud kousky brambory nezměknou. Nakonec přisypeme pražené ořechy, promícháme a ještě 5 minut povaříme.

4

Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned horkou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kari pasta viz. recept Masamanská kari pasta

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept