Stehna krůtí po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stehna krůtí po provensálsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Krůtí stehna |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno červené |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 432,5mg |
Vláknina | 640,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Krůtí stehna, Majoránka, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stehna krůtí po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Studenou tekoucí vodou opláchneme krůtí stehna, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a majoránkou. |
2 | Rozpálíme v tlakovém hrnci olej, stehna osmahneme, přilijeme červené víno a hrnec uzavřeme. 35 minut maso dusíme. Poté hrnec odstavíme a jakmile v něm klesne tlak, můžeme jej otevřít. Hotová stehna vyjmeme a položíme na servírovací podnos. |
3 | Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu a minutu povaříme. |
4 | Podáváme s masem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.