Jednoduchý recept

Stehna krůtí po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Stehna krůtí po provensálsku 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 44894
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Krůtí stehna
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno červené
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
1% Sacharidy 3 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 293 mg
44% Bílkoviny 25 g

Stehna krůtí po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Studenou tekoucí vodou opláchneme krůtí stehna, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a majoránkou.

2

Rozpálíme v tlakovém hrnci olej, stehna osmahneme, přilijeme červené víno a hrnec uzavřeme. 35 minut maso dusíme. Poté hrnec odstavíme a jakmile v něm klesne tlak, můžeme jej otevřít. Hotová stehna vyjmeme a položíme na servírovací podnos.

3

Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu a minutu povaříme.

4

Podáváme s masem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept