Jednoduchý recept

Holoubata dušená na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 44896

Ingredience

1 ks Celer - nať
250 g Holoubata
150 g Mrkev kořen
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
2 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
1 dl Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
30 g Česnek
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 369kJ
9% Sacharidy 33 g
302% Tuky 226 g
51% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Holoubata dušená na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou opláchneme holoubata, osušíme, osolíme a opepříme. Každé naplníme 2 oloupanými šalotkami, 2 stroužky česneku, petrželí a rozmarýnem.

2

Rozpustíme ve woku máslo a osmahneme holoubata do zlatova.

3

Omyjeme a očistíme celerovou nať a mrkev, zbylé šalotky a česnek oloupeme, rajčata spaříme v horké vodě a poté je vložíme na chvíli do studené, abychom mohli lépe stáhnout slupku, nakrájíme na kostičky.

4

K holoubatům přidáme rajčatový protlak, zeleninu, osmahnemeje, přidáme červené víno, vývar a vše povaříme 30 minut. Holoubata vyjmeme a udržujeme teplá.

5

Rozmixujeme suroviny v omáčce, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.

Poznámka

Holoubata podáváme s omáčkou. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept