Holoubata dušená na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata dušená na červeném víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
30 g | Česnek |
250 g | Holoubata |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
150 g | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 dl | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 175,9mg |
Draslík | 925,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Holoubata, Rajčata, Rozmarýn sušený, Šalotka, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata dušená na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou tekoucí vodou opláchneme holoubata, osušíme, osolíme a opepříme. Každé naplníme 2 oloupanými šalotkami, 2 stroužky česneku, petrželí a rozmarýnem. |
2 | Rozpustíme ve woku máslo a osmahneme holoubata do zlatova. |
3 | Omyjeme a očistíme celerovou nať a mrkev, zbylé šalotky a česnek oloupeme, rajčata spaříme v horké vodě a poté je vložíme na chvíli do studené, abychom mohli lépe stáhnout slupku, nakrájíme na kostičky. |
4 | K holoubatům přidáme rajčatový protlak, zeleninu, osmahnemeje, přidáme červené víno, vývar a vše dusíme 30 minut. Holoubata vyjmeme a udržujeme teplá. |
5 | Rozmixujeme suroviny v omáčce, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. |