Recept

Thajské hovězí kari s limetkami

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44897
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Arašídová pomazánka
2 ks Chilli paprička
900 g Hovězí kližka
300 ml Hovězí vývar základní
400 g Kokosové mléko
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 ks Limetka
Kari pasta
3 stroužek Česnek
5 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
5 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Galgan
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
6 ks Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr celý
0,5 ks Limetka
1 ks Mandarinky
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,048 kcal
Kilojoule 4 385kJ
33% Sacharidy 120 g
58% Tuky 43 g
19% Sodík 375 mg
120% Bílkoviny 67 g

Thajské hovězí kari s limetkami postup přípravy receptu:

1

Kokosové mléko vlijeme přes síto do většího hrnce, hustší sedlinu si odložíme stranou. Polovinu jí vmícháme zpět do mléka, přidáme na menší kousky nakrájené maso, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 50 minut.

2

Mezitím připravíme kari pastu. Semínka koriandru, kardamomu a kmín v pánvi nasucho cca 1-2 minuty osmahneme. Přemístíme do mísy, přidáme muškátový oříšek, hřebíček, skořici, papriku a nastrouhanou kůru z mandarinky. Vmícháme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, utřené s cukrem a solí. Poté přidáme rozdrcený česnek, nadrobno pokrájenou lodyhu citronové trávy, nasekaný oloupaný galgán, najemno nakrájenou šalotku a krevetovou pastu. Vše důkladně promícháme a zpracuejeme na jemnější pastu. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený koriandr, zakápneme šťávou vymačkanou z limety a olejem.

3

Směs z hrnce scedíme přes síto do rendlíku a maso odložíme. Jeden hrnek této směsi přelijeme do woku a přidáme tři lžíce připravené kari pasty. Zprudka přivedeme k varu a necháme zredukovat, až se odpaří téměř všechna tekutina. Nakonec vmícháme zbytek kokosové sedliny, arašídovou pomazánku a maso. Nezakryté necháme zvolna vařit cca 15-20 minut. Mezitím občas podlejeme trochou zachycené omáčky.

4

Před dokončením dochutíme šťávou z obou limetek, směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme plátky limetek, nasekanou koriandrovou natí a plátky chilli papriček a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept