Recept

Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44901

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Polenta
500 g Portobello
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 963kJ
8% Sacharidy 27 g
16% Tuky 12 g
26% Sodík 513 mg
8% Bílkoviny 5 g

Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Velké žampiony portobello očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Pažitku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

2

Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme česnek, který restujeme 2 minuty, pak přidáme plátky žampionů a restujeme z obou stran 1-2 minuty.

3

Přidáme citrónovou šťávu, smetanu a nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a prohříváme přibližně minutu, až se vše dokonale smísí.

4

Podáváme na polentě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept