Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Badyán |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
115 g | Fazolové klíčky |
450 g | Hovězí svíčková |
3 ks | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Skořice celá |
1 l | Vývar zeleninový |
Na dozdobení | |
---|---|
1 ks | Cibulka jarní |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 191,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Fazolové klíčky, Hovězí svíčková, Koriandr celý, Omáčka rybí, Skořice celá, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Omáčka sójová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu. |
2 | Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme. |