Řízky plněné z perličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky plněné z perličky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
2 ks | Perlička |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Sýr Čedar |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 599,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 875,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový, Perlička, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky plněné z perličky postup přípravy receptu:
1 | Na malé kostičky nakrájíme omyté cukety. Nasekáme lístky bazalky. Smícháme sýr, cuketu, bazalku, mouku, rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vznikne nám nádivka. |
2 | Prsní řízky z perličky omyjeme a podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa na nádivku. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Poprášíme moukou a v rozpálené pánvi s olejem smažíme 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé. |
3 | Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme špetku bazalky a kajenský pepř. |
4 | Nakrájíme řízky a ihned podáváme s omáčkou. |