Jednoduchý recept

Řízky plněné z perličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 44903
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cuketa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř cayenský
2 ks Perlička
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
175 g Sýr Čedar
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,053 kcal
Kilojoule 4 404kJ
1% Sacharidy 5 g
74% Tuky 55 g
34% Sodík 671 mg
244% Bílkoviny 137 g

Řízky plněné z perličky postup přípravy receptu:

1

Na malé kostičky nakrájíme omyté cukety. Nasekáme lístky bazalky. Smícháme sýr, cuketu, bazalku, mouku, rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vznikne nám nádivka.

2

Prsní řízky z perličky omyjeme a podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa na nádivku. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Poprášíme moukou a v rozpálené pánvi s olejem smažíme 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

3

Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme špetku bazalky a kajenský pepř.

4

Nakrájíme řízky a ihned podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept