Stehna kuřecí s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stehna kuřecí s mrkví
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
700 g | Karotka |
4 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Margarín |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 178,1mg |
Draslík | 983,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Karotka, Kuřecí stehna, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stehna kuřecí s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, oškrábeme a omyjeme karotky. Nakrájíme je na proužky. |
2 | Pod studenou vodou opláchneme kuřecí stehna, osušíme je, nasolíme a osmahneme dozlatova na rozpuštěném margarínu. Posypeme sladkou paprikou a opepříme. Vyndáme maso z pánve a ve výpeku osmahneme karotky. Osladíme, osolíme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté stáhneme z ohně. |
3 | Do ohnivzdorné mísy přemístíme karotky a poklademe kuřecími stehny. Přidáme kousky másla a dáme do předehřáté trouby na 30 minut péct. |
4 | Před podáváním posypeme petrželovou natí. |