Jednoduchý recept

Thajská vepřová směs s ananasem a kokosovou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44909
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Ananas
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 kávová lžička Kari pasta
400 ml Kokosové mléko
2 ks Limetka kafrová
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Tamarindová pasta
400 g Vepřová pečeně
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
7% Sacharidy 25 g
57% Tuky 43 g
11% Sodík 220 mg
33% Bílkoviny 18 g

Thajská vepřová směs s ananasem a kokosovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kokosové mléko vlijeme do mísy, necháme odstát a smetanu, která vyplave na povrch, lžící sebereme a odložíme. Získané množství případně doplníme kokosovým mlékem do objemu 250 ml. Přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cca 10 minut za stálého míchání povaříme, až se smetana začne srážet. Vmícháme kari pastu, promícháme a necháme vařit další cca 4 minuty. Z pasty se musí uvolnit aroma.

2

Vložíme na tenčí plátky nakrájené maso, přidáme rybí omáčku, cukr a tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody. Za stálého míchání povaříme cca 2 minuty, dokud maso nezhnědne a cukr se nerozpustí.

3

Poté přilijeme zbytek kokosového mléka, vhodíme natrhané limetkové listy, přivedeme znovu k varu a vmícháme na kousky nakrájený ananas. Na mírném ohni vaříme další cca 2 minuty. Když je maso měkké, směs rozdělíme do misek, posypeme nadrobno nasekanou chilli papričkou bez semínek a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept