Pilaf z králičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z králičího masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4491 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
378,8 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
110 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 222,1mg |
Draslík | 958,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40%, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z králičího masa postup přípravy receptu:
1 | Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na |
2 | másle, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme |
3 | doměkka. |
4 | Rýži opražíme na másle, přilijeme osolený vývar a dusíme. Zapékací nádobu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. |
5 | Hotovou rýži smícháme s výpekem z masa a polovinu dáme do nádoby. Na ní dáme vrstvu masa a vrstvu rýže. Povrch uhladíme a potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme máslem. |
6 | Pečeme dorůžova. |