Krevetový salát se žampiony a brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový salát se žampiony a brandy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4492 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
600 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
50 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetový salát se žampiony a brandy postup přípravy receptu:
1 | Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s vyloupanými krevetami. Přidáme nasekanou petrželku, nadrobno nasekaný česnek a pažitku. Ochutíme solí, pepřem, zalijeme šťávou vylisovanou z půlky citronu, olejem a zakápneme brandy. |
2 | Necháme cca 15min odpočinout v lednici. |
3 | Salát podáváme s tmavým pečivem. |