Salát z bílé ředkve se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bílé ředkve se zelím
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44922 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Ředkev bílá |
80 g | Suchar dietní |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 515,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkev bílá, Suchar dietní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bílé ředkve se zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vychlazenou ředkev nastrouháme najemno, ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a nastrouháme nahrubo, suchary umeleme. |
2 | V míse smícháme ředkev se zelím, přidáme olej, sůl, umleté suchary a dobře promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit. |