Jednoduchý recept

Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44925

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 hrst Koriandr celý
2 polévková lžíce Koření pěti vůní
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Vepřový bok
150 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 105kJ
4% Sacharidy 16 g
93% Tuky 70 g
28% Sodík 568 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem postup přípravy receptu:

1

Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut.

2

Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme např. s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept