Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
1 hrst | Koriandr celý |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g | Vepřový bok |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 593,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Koriandr celý, Limetka, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut. |
2 | Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme např. s vařenou rýží.