Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
6 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 ks | Portobello |
1 kávová lžička | Rýže dlouhozrnná |
4 ks | Šalotka |
4 ks | Vepřové kotlety |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Sojová omáčka |
1 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Šalotka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová tráva, Cukr krystal, Olej sezamový, Omáčka rybí, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Portobello, Rýže dlouhozrnná, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sojová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme v míse nadrobno nasekaný česnek, cukr, rybí a sójovou omáčku, olej, whisky, nadrobno nakrájenou cibulku a citronovou trávu. Vložíme na kousky nakrájenou vepřovou kotletu, důkladně obalíme maso ve směsi a zakryté necháme minimálně 1-2h marinovat. |
2 | Poté vyjmeme maso z marinády a rozložíme na mřížku elektrického grilu nebo na rošt umístěný nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Přidáme klobouky žampionů portabello a potřeme je lžící oleje. Houby grilujeme cca 2 minuty, maso cca 5-7 minut po každé straně. Mezitím potíráme obojí marinádou. |
3 | Zbytek oleje rozpálíme ve woku nebo menší pánvi, odstavíme, přidáme na tenké plátky pokrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou šalotku, rozemletou praženou rýži a nakrájenou jarní cibulku. |
4 | Maso i s houbami rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkami korinadrové natě, nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby marinování masa. Servírujeme např. s rýží nebo nudlemi.