Recept

Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44926
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cibulka jarní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
6 polévková lžíce Limetková šťáva
3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka rybí
4 ks Portobello
1 kávová lžička Rýže dlouhozrnná
4 ks Šalotka
4 ks Vepřové kotlety
Marináda
2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Sojová omáčka
1 polévková lžíce Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 157kJ
19% Sacharidy 69 g
22% Tuky 16 g
29% Sodík 589 mg
51% Bílkoviny 28 g

Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme v míse nadrobno nasekaný česnek, cukr, rybí a sójovou omáčku, olej, whisky, nadrobno nakrájenou cibulku a citronovou trávu. Vložíme na kousky nakrájenou vepřovou kotletu, důkladně obalíme maso ve směsi a zakryté necháme minimálně 1-2h marinovat.

2

Poté vyjmeme maso z marinády a rozložíme na mřížku elektrického grilu nebo na rošt umístěný nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Přidáme klobouky žampionů portabello a potřeme je lžící oleje. Houby grilujeme cca 2 minuty, maso cca 5-7 minut po každé straně. Mezitím potíráme obojí marinádou.

3

Zbytek oleje rozpálíme ve woku nebo menší pánvi, odstavíme, přidáme na tenké plátky pokrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou šalotku, rozemletou praženou rýži a nakrájenou jarní cibulku.

4

Maso i s houbami rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkami korinadrové natě, nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby marinování masa. Servírujeme např. s rýží nebo nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept