Jednoduchý recept

Jahodový dezert s toastovým chlebem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44931

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
170 g Cukr moučkový
1000 g Jahody zahradní
1 ks Máta
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 343kJ
33% Sacharidy 118 g
7% Tuky 5 g
31% Sodík 618 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jahodový dezert s toastovým chlebem postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky.

2

Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty.

3

Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka.

4

Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem.

5

Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce.

6

Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme.

7

Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept