Jahodový dezert s toastovým chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dezert s toastovým chlebem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44931 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
170 g | Cukr moučkový |
1000 g | Jahody zahradní |
1 ks | Máta |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 620,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 148,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodový dezert s toastovým chlebem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky. |
2 | Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty. |
3 | Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka. |
4 | Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem. |
5 | Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce. |
6 | Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme. |
7 | Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty. |