Jablečné bowle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné bowle
Jablečné bowle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44934 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
400 g | Jablka |
3 l | Víno bílé |
1 l | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 256,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné bowle postup přípravy receptu:
1 | V skleněné mise mícháme cukr s 1 l vína a skořicovým cukrem tak dlouho, aby se nám cukry rozpustily. Do mísy přidáme pěkné červené jablka, které nakrájíme na malé kousky. Mísu vložíme na 60 minut do lednice, aby se spojila chuť vína s jablky. |
2 | Mísu vytáhneme z lednice, přilijeme další dobře chlazené dva litry vína, zamícháme a nakonec vylijeme ledově chlazený sekt, ještě zamícháme, vložíme vhodnou naběračku a mísu s připraveným bowle položíme na stůl. K míse na stůl postavýme vhodné a dobře vychlazené sklenky. |
Poznámka
Bowle podáváme ledově studené a do podávání ho udržujeme v lednici.